· 

Milieuprestatieberekening Gebouw(MPG)

Per 1/1/2018 is voor nieuw te bouwen woningen de Milieuprestatieberekening (MPG) verplicht.

 

In 1993 heb ik in mijn tijd bij het RIN de EcoBouw werkgroep opgericht om te komen tot een 'één-getal' waarde (milieuclassificatie o.b.v. de LCA-methodiek), in vergelijking met de destijds gehanteerde It-waarde. Partijen als de Stichting Milieubewustzijn (J.Matser), IVAM, Halmos, KPD-Architecten waren aangesloten. SBR, MinVROM en NOVEM hadden financiële toezeggingen gedaan voor de ontwikkeling van een software systeem. Helaas waren we in 1993 nog te vroeg met deze ontwikkeling vanwege de beperkte hoeveelheid LCA-gegevens van bouwmaterialen.

In 1997 is door SEV en SBR uit de EcoBouw gedachte het programma Eco-Quantum ontwikkeld.

 

Na 25 jaar is de bouw nu rijp voor meer circulair bouwen, in 1993 bestond deze term nog niet!

Download
EcoBouw
Cobouw_EcoBouw_220993.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB

Reactie schrijven

Commentaren: 0